Posted by : trdt3 Sunday, May 10, 2015

Έχοντας συναρμολογήσει 5 μηχανήματα με διαφορετικά σχέδια, έχω αποκτήσει μεγάλη οικιότητα όχι μόνο στη συναρμολόγηση και τη βαθμονόμιση ("calibration") αλλά και στα κομμάτια από τα οποία αποτελείται κάθε μηχάνημα. Πού πραγματικά αξίζει να επιλέξει κανείς πιο ακριβά κομμάτια και από πού μπορεί να γλιτώσει κάποια χρήματα. Παράλληλα, η εύρεση των εξαρτημάτων είναι αρκετά εύκολη υπόθεση, μιας και γνωρίζω πλέον την "αγορά", ποιός θα παρέχει το συγκεκριμένο κομμάτι, τι εναλλακτικές επιλογές υπάρχουν και ποιές οι μεταξύ τους διαφορές.
Με βάση τα παραπάνω και το γεγονός ότι όσοι ξεκινάν με την 3d εκτύπωση χάνονται στην αρχή με την πληθώρα επιλογών τόσο από παραπλίσια μεταξύ τους εξαρτήματα όσο και από το πλήθος e-shop και πωλητών που υπάρχουν στο internet, σκέφτηκα να παρέχω μια τύπου υπηρεσία κατά την οποία θα συγκεντρώνω όλα το κιτ σε συνεργασία με τον επίδοξο χρήστη.
Κατά καιρούς, όταν τύπωνα για κάποιον τα πλαστικά συνήθως τον βοηθούσα και στην επιλογή εξαρτημάτων ή στην ανάλυση των χαρακτηριστικών που θα έπρεπε να εξετάζει κατά την επιλογή. Χρειάζεται μια εξοικίωση την οποία δεν διαθέτει κανείς ξεκινώντας και δεν υπάρχει μια μέθοδος, αλλά εξαρτάται και από τις απαιτήσεις του χρήστη. Αν δεν έχεις κάνει το διάβασμά σου τουλάχιστον γύρω από το μοντέλο που σε ενδιαφέρει, πριν προχωρήσεις στην αγορά, μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπος είτε με μη συμβατά εξαρτήματα, ειδικά όταν ξεφεύγεις από το γνωστό Prusa μοντέλο, είτε με πολύ προβληματικά κομμάτια στην προσπάθεια να πέσει το κόστος.

Επομένως, αυτό που προσφέρω είναι η συγκέντρωση και τεστάρισμα όλου του κιτ για διάφορα μοντέλα εκτυπωτών με ένα κόστος το οποίο είναι σίγουρα μικρότερο από την αγορά κάποιου έτοιμου, μη παραμετροποιήσιμου κιτ. Πέρα από το Prusa i3, αν κανείς επιλέξει ένα άλλο μοντέλο, οι επιλογές που έχει είναι αρκετά ακριβότερες, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που αλλάζει είναι το hardware κομμάτι, το οποίο υποτίθεται ότι είναι φθηνό συγκριτικά με τα ηλεκτρονικά ή το hot-end.
Στην πράξη, για το κλασσικό Prusa i3, με 300-400 ευρώ μπορεί κανείς να αποκτήσει ένα αξιόπιστο μηχάνημα, με μια καθυστέρηση ενός μήνα το πολύ από τη στιγμή που θα αγοράσει το κιτ μέχρι να συγκεντρώσω όλα τα κομμάτια. Αλλά όταν θα παραλάβει το κιτ θα γνωρίζει ότι έχει όλα όσα χρειάζονται για να ετοιμάσει το μηχάνημα, δίχως επιπλέον καθυστερήσεις ή αστοχίες. Αν ζητηθεί, με ένα επιπλέον κόστος μπορώ να κάνω την συναρμολογήση και βαθμονόμηση επίσης.  Παράλληλα, η υποστήριξη είναι δεδομένη από την πλευρά μου.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Welcome to My Blog

My designs

Popular Post

Powered by Blogger.

- Copyright © NutBits -Robotic Notes- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -